Modern Home Icon
Back Button Icon
Acid Graphic Elements Concetric Circles Optical Illusion
Acid Graphic Elements Whirpool Optical Illusion
Acid Graphic Elements Sunburst Optical Illusion

By

Infinito-Mindfulness

Välkommen till mitt meditativa skapandeutrymme. Här hittar du illustrationer, teckningar med mönster och andra kreativa uttryck som jag använder för att odla mindfulness . Varje bit speglar min kärlek till detaljer och kontemplation. Jag hoppas att dessa bilder kan inspirera dig på något sätt. Om du har några frågor eller om det är något speciellt som intresserar dig om bilderna, tveka inte att kontakta mig.

Motiv

Meditativt skapande kan utforskas på många olika sätt. Ett populärt alternativ är att använda naturen som inspiration. Naturmotiv erbjuder en mängd olika former, färger och texturer som kan hjälpa oss att fokusera på nuet och låta oss styras av vår intuition.

Små världar

På akvarellpapper väcker jag abstrakta världar till liv som påminner om de fantasivärldar som skapades när jag lekte med min äldsta son. Dessa skapelser, fulla av färger och flytande former, är mitt sätt att få kontakt med dessa värdefulla minnen. Varje verk bär en röd punkt, en symbol för vår oändliga kärlek och min sons speciella ord: "Jag älskar dig mamma till oändligighetens oändliga röda punkten." Sedan hans bortgång för tre år sedan hae Meditativt Skapandet blivit min tillflykt och min väg att bearbeta saknaden och gå vidare i min sorg. Genom dessa abstrakta landskap firar jag vår eviga band och finner frid i kreativa uttryck.

Upp

Stenar

Stenar, i sin stabilitet, styrka och tidlöshet, är centrala i mitt meditativa skapande. Varje sten, med sin unika struktur, skugga och ljusreflektioner, ger mig en möjlighet att få en djup kontakt med nuet.

Upp


Mönster

I Meditativt Skapande spelar mönster en avgörande roll för att nå ett tillstånd av medveten närvaro. Genom att skapa mönster synkroniserar jag den repetitiva rytmen i mitt arbete med min andning, vilket hjälper mig att släppa spänningar och fokusera på nuet. Denna process, centrerad mer på upplevelsen än på det slutliga resultatet, främjar djup avslappning och förbättrar min koncentrationsförmåga.

Upp


Imaginära landskap

Fantasifulla landskap är en annan inspirationskälla i min meditativa praktik. När jag skapar dessa landskap fördjupar jag mig i min inre värld utan att följa strikta regler. Det kan vara landskap baserade på verkliga platser eller helt födda ur min fantasi. Det som är viktigt är själva skapelseprocessen, att njuta av friheten att uttrycka och utforska utan pressen att uppnå ett specifikt resultat. Detta tillvägagångssätt ger mig en djupare koppling till det kreativa ögonblicket och främjar en mer genuin och befriande mindfulness-upplevelse.

Upp


Blommor och växter

Blommor och växter är viktiga inslag i min meditativa skapelseövning. Dessa naturliga element, med sin skönhet och harmoni, är inte bara tilltalande för ögat, utan fungerar också som en kraftfull inspirationskälla. Att skapa bilder av blommor och växter är inte bara en estetisk handling; Det är ett sätt att förbinda sig djupt med kreativitet och uttrycka tacksamhet för världens naturliga skönhet.


Genom att rita dessa motiv fördjupar jag mig i ett tillstånd av lugn och avslappning, där varje linje och varje form är en återspegling av lugnet som jag finner i naturen. Denna övning hjälper mig inte bara att slappna av, utan har också skärpt min förmåga att vara närvarande och verkligen uppskatta den naturliga miljön runt mig. Genom denna process har jag upptäckt att representation av naturen också är ett sätt att förstå och ansluta till den på en mer intim och medveten nivå.

Upp


Djurriket

Djurriket är en outtömlig inspirationskälla för meditativt skapande. Jag tycker att djur är vackra, fascinerande och kan skapa en känsla av lugn och avkoppling. När jag målar eller ritar djur känner jag att jag skapar en djupare koppling till både djurlivet och naturen, vilket ger mig en större förståelse för livet som helhet.

Upp


Planeter

Jag har varit fascinerad av universum sedan jag var barn. Rymden som motiv är ett mycket tacksamt tema för meditativt måleri. Det är som om det erbjuder en naturlig plats att finna inre frid.


Jag låter mig inte begränsas av verkligheten utan fantiserar snarare fritt om hur universum och planeterna ser ut, låter och känns som.

Blank empty picture frame mockup on gray cement wall.

Upp


Album

Jag uppskattar att samla mina meditativa bilder i ett album, eftersom det ger mig möjlighet att reflektera över min utveckling – inte när det gäller teknisk skicklighet, utan i att fördjupa mig i den kreativa processen. Det är som att skapa en visuell dagbok som berättar historien om min kreativa resa.

Hand Drawn Rectangular Frame
Square Frame Illustration

Upp

Collage

Collage innebär att sammanfoga olika material, såsom papper, textilier, fotografier och andra föremål, för att skapa en ny bild eller komposition. Collage kan vara ett bra sätt att uttrycka dig kreativt, utforska olika idéer och uttrycka dina känslor och tankar icke-verbalt.


Jag gillar att skapa pappersdockor och föreställa mig deras inre värld.

Upp

Bokbindning av skiss-

och aktivitetsböcker.

Att skapa en skissbok kan vara en meditativ aktivitet i sig. När man binder boken eller dekorerar omslaget krävs närvaro i nuet, uppmärksamhet på detaljer, tålamod och precision.


Att använda en skissbok som ett meditationsverktyg innebär att låta din kreativitet flöda utan att döma eller censurera dig själv.

Jag skapar också aktivitetsböckerna för hand, och den processen fungerar också som en form av meditativt skapande för mig.

Upp

Kreativa presenter

Dina meditativa skapelser är inte bara meningsfulla för dig, utan kan också vara en bra present till dina nära och kära.


När du ger en gåva skapad av dig själv är det ett sätt att visa din kärlek och ditt engagemang för den andra personen. Det är också ett sätt att dela din kreativitet och passion med andra.


Du kan prova att använda en av de många onlinetjänsterna som låter dig överföra dina mönster till muggar, kuddar, väskor, tröjor, kort eller något annat du vill.

Woman Wrapping Gift

Upp

Greeting card mockup blank paper card for wedding. invitation card, Flat lay, top view photo mock up

"Du är himlen. Allt annat är bara vädret.”

"Du är himlen. Allt annat är bara vädret.”

Greeting card mockup blank paper card for wedding. invitation card, Flat lay, top view photo mock up

"Tysta sinnet och själen kommer att tala."

Precis som en orm fäller sin hud, måste vi kasta bort vårt förflutna om och om igen.

Invitation or Greeting Card Mockup

"Att vakna upp innebär att se vår förvirring tydligare."

_Rumi

Upp

Kontakt

blog line icon
E-Mail Line Icon

©Infinito-Mindfulness 2023. Alla rättigheter reserverade.